Quantcast
Ρωσικός Τύπος: Ο Πούτιν κέρδισε μια νίκη που δεν έχει προηγούμενο - enikonomia.gr
share

Ρωσικός Τύπος: Ο Πούτιν κέρδισε μια νίκη που δεν έχει προηγούμενο

δημοσιεύτηκε:

Ο ρωσικός Τύπος υπογραμμίζει σήμερα τον ρόλο που έπαιξε η κρίση με τους Δυτικούς στην άνετη επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν για τέταρτη θητεία, έπειτα από μια ψηφοφορία που ενδυνάμωσε την εξουσία του.

Η κρίση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την τελευταία εβδομάδα μετά τις κατηγορίες του Λονδίνου σε βάρος της Μόσχας ότι δηλητηρίασε έναν Ρώσο πρώην κατάσκοπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Μεγάλη Βρετανία επειδή, για ακόμη μία φορά, δεν κατάλαβε τη ρωσική νοοτροπία. Για ακόμη μια φορά μας άσκησε πίεση τη στιγμή ακριβώς που έπρεπε να κινητοποιηθούμε», δήλωσε ο Αντρέι Κοντράτσοφ, εκπρόσωπος του επιτελείου της εκστρατείας του Πούτιν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Kommersant.

«Η χωρίς προηγούμενο πίεση από το εξωτερικό έκανε τους Ρώσους να πυκνώσουν τις γραμμές και να ενωθούν γύρω από τις αρχές», εκτιμά ο πολιτειολογός Αντρέι Κολιάντιν στην εφημερίδα Vedomosti.

«Η δαιμονοποίηση του Πούτιν στη Δύση είχε στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα στη Ρωσία: μια συσπείρωση χωρίς προηγούμενο γύρω από το πρόσωπό του», προσθέτει ο γερουσιαστής Αλεξέι Πουτσκόφ.

«Τίποτα δεν κινητοποιεί τόσο πολύ το εκλογικό σώμα όσο μία παγκόσμια απειλή ή επιθέσεις της Δύσης», υπογραμμίζει ο ειδικός Βλαντίμιρ Τσαποβάλοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Politika Segodnia, ο οποίος προσθέτει πως κύριο χαρακτηριστικό των πρώτων χρόνων της νέας θητείας του Πούτιν αναμένεται να είναι κατά συνέπεια «μια ενίσχυση της αντιπαράθεσης με τη Δύση».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε χθες μια νίκη που δεν έχει προηγούμενο στα 18 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, αφού επανεξελέγη με 76,7% των ψήφων σύμφωνα τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.