Quantcast
Ζάιμπερτ: Κοινή επιτυχία Ευρώπης - Τουρκίας η συμφωνία για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Ζάιμπερτ: Κοινή επιτυχία Ευρώπης – Τουρκίας η συμφωνία για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Ως «ξεκάθαρα μια επιτυχία για την Ευρώπη, όπως και για την Τουρκία», περιέγραψε την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι επετεύχθη αφενός μείωση του αριθμού των θυμάτων στο Αιγαίο και αφετέρου βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία.

«Η πολιτική αποτίμηση της συμφωνίας έχει για μας ως εξής: για τη γερμανική κυβέρνηση αποτελεί ξεκάθαρα μια κοινή επιτυχία για την Ευρώπη και για την Τουρκία. Μέσω αυτής της συμφωνίας επετεύχθη η αποτελεσματική αντιμετώπιση της θανάσιμης επιχείρησης των διακινητών στο Αιγαίο και αυτό σημαίνει ιδιαίτερα από την ώρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία πνίγηκαν κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα πολύ λιγότεροι άνθρωποι από ό,τι πριν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η ζωή των άνω των δύο εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία, κυρίως Σύρων, «έχει – μέσω της οικονομικής βοήθειας που διέθεσε η Ε.Ε. στην Τουρκία για διάφορα προγράμματα και θα συνεχίσει να διαθέτει – βελτιωθεί αισθητά».

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Ντίμροτ τόνισε επίσης ότι η συμφωνία αποτελεί «μεγάλη επιτυχία, σημαντικό κομμάτι στην πολιτική επεξεργασία του μεταναστευτικού προβλήματος και σημαντικό βήμα που συνέβαλε στην μείωση των μεταναστών στην Γερμανία, άρα στον περιορισμό και στον έλεγχο της μετανάστευσης».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.