Quantcast
Guardian: Τροποποιήσεις στο Brexit ζητούν μέλη του Συντηρητικού Κόμματος - enikonomia.gr
share

Guardian: Τροποποιήσεις στο Brexit ζητούν μέλη του Συντηρητικού Κόμματος

δημοσιεύτηκε:

Εννέα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος τάσσονται υπέρ τροποποιήσεων στη νομοθεσία που χρειάζεται για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης μια κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την παραμονή στην τελωνειακή ένωση, όπως αναφέρεται σήμερα σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η ομάδα των αντιφρονούντων εντός του κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι περιλαμβάνει δύο πρώην υπουργούς, που τάσσονται υπέρ «ουσιαστικών» διακομματικών τροποποιήσεων στο Νομοσχέδιο (Αποχώρησης από την) Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την παραμονή σε μια τελωνειακή ένωση «η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει», αναφέρεται στη Guardian.

Το νομοσχέδιο αποχώρησης θέτει σε δοκιμασία την ικανότητα της Μέι να κυβερνά καθώς οι Συντηρητικοί είναι διχασμένοι ως προς το πώς να εφαρμόσουν το Brexit ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός στηρίζει την οριακή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία σε ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Μέι έχει δηλώσει ότι μια συμφωνία σε μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, στην οποία τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ θα λειτουργούν ως μια ενιαία αγορά χωρίς δασμούς, θα είναι «προδοσία» ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.