Quantcast
Βουλευτής του κόμματος του Τραμπ τράβηξε πιστόλι σε εκδήλωση για να δηλώσει υπέρ της οπλοκατοχής - enikonomia.gr
share

Βουλευτής του κόμματος του Τραμπ τράβηξε πιστόλι σε εκδήλωση για να δηλώσει υπέρ της οπλοκατοχής

δημοσιεύτηκε:

Ένα ασύλληπτο περιστατικό κατάφεραν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τα αμερικανικά ΜΜΕ.


Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός και μέλος της Βουλής των Αντιπρόσωπων, Ραλφ Νόρμαν τράβηξε σε δημόσια εκδήλωση σε εστιατόριο της Νότιας Καρολίνας γεμάτο όπλο για να αποδείξει ότι δεν είναι επικίνδυνο, αν δεν βρίσκεται σε λάθος χέρια.

Κατόπιν του περιστατικού ο Νόρμαν δήλωσε ότι «δεν θέλω να γίνω μια Γκάμπι Γκίφορντς» που ήταν η πρώην βουλευτής που έμεινε ανάπηρη μετά την επίθεση ενόπλου στην Αριζόνα.



«Όποιος με πυροβολήσει καλά θα κάνει να ξέρει καλό σημάδι διότι θα ανταποδώσω» τα πυρά, συνέχισε ο βουλευτής, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι η Γκίφορντς -η οποία επέζησε της επίθεσης το 2011 κι έκτοτε μετατράπηκε σε παθιασμένη ακτιβίστρια εναντίον των όπλων- θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον τραυματισμό της, αν ήταν οπλισμένη.


«Στην περίπτωση που κάποιος έμπαινε στο εστιατόριο κι άρχιζε να πυροβολεί, εξήγησα στους παριστάμενους ότι θα ήμουν σε θέση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και εκείνους», ανέφερε ο 64χρονος πολιτικός, διευκρινίζοντας πως έκανε αυτή την επίδειξη ενώπιον μιας ομάδας ακτιβιστών που ζητούσαν να καταρτιστεί αυστηρότερη νομοθεσία όσον αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.


«Απλά έδειξα ότι δεν είναι τα ίδια τα πυροβόλα όπλα το πρόβλημα», επέμεινε ο Νόρμαν, παρότι όλο και περισσότεροι Αμερικανοί απαιτούν να αλλάξει η νομοθεσία, μετά τη σφαγή που διέπραξε έφηβος ανοίγοντας πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου σε λύκειο στη Φλόριντα τη 14η Φεβρουαρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί.


Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.