Quantcast
Ρωσία: Πάνω από 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον συριακών στόχων - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Πάνω από 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον συριακών στόχων

δημοσιεύτηκε:

Με περισσότερους από 100 πυραύλους πραγματοποιήθηκε η επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία,σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο επικαλείται πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Ωστόσο επισημαίνεται ότι, «ένας σημαντικός αριθμός» από αυτούς αναχαιτίστηκε από τις συριακές δυνάμεις και την αντιαεροπορική άμυνας της χώρας,.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο,«περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων».
«Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.


Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.