Quantcast
Βόρεια Ιρλανδία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν είναι ειλικρινής μεσολαβητής - enikonomia.gr
share

Βόρεια Ιρλανδία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν είναι ειλικρινής μεσολαβητής

δημοσιεύτηκε:

Η ηγέτης του πολιτικού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας που στηρίζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι δήλωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ειλικρινής μεσολαβητής, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Η Βόρεια Ιρλανδία θα είναι το μοναδικό χερσαίο σύνορο του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση τον Μάρτιο του 2019. Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί να διατηρήσουν τα σύνορα με την Ιρλανδία ανοικτά αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια πρακτική λύση.

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Αρλίν Φόστερ δήλωσε ότι ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δεν σέβεται τις απόψεις των ενωτικών, οι οποίοι ττάσσονται υπέρ του να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει πραγματικά την ευρύτερη ενωτική νοοτροπία της Βόρειας Ιρλανδίας», δήλωσε η Φόστερ στην τηλεόραση του BBC. «Η πρότασή του να είμαστε μέρος ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το σύνολο της Ιρλανδίας με σύνορα στην Ιρλανδική Θάλασσα απλά δεν λειτουργεί».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως κάποιον που νοιάζεται πραγματικά για τη Βόρεια Ιρλανδία και αν ισχύει αυτό, χρειάζεται να λάβει υπόψη του το γεγονός ότι είμαστε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι θα παραμείνουμε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου συνταγματικά, πολιτικά και οικονομικά, δήλωσε η Φόστερ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.