Quantcast
Καταρρέουν οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Καταρρέουν οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Δραματικά πέφτουν οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, που τώρα έχουν διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Κτηνοτρόφοι σε μεγάλες φάρμες αναπαραγωγής χοίρων αναγκάζονται πλέον τα μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο καθώς, όπως ισχυρίζονται, ενώ ένας χοίρος 10 κιλών το 2016 πωλείτο για 780 γιουάν (122,5 δολάρια) σήμερα πωλείται για μόλις 300 γιουάν.

Στην βορειοανατολική επαρχία της Κινας Τσιλίν, μία μεγάλη φάρμα αναπαραγωγής χοίρων αναγκάσθηκε να μειώσει το ζωικό κεφάλαιο κατά 400 χοίρους σε κάθε μία από τις οκτώ μονάδες της, παρ’ όλα αυτά οι απώλειες έφθασαν τα 3 εκατ. γιουάν κατά το πρώτο τρίμηνο.

Το Τσιλίν ένας από τους σημαντικότερους σιτοβολώνες αλλά και μία από τις μεγαλύτερες περιοχές εκτροφής χοίρων της Κίνας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των τιμών του χοιρινού κρέατος που εποπτεύεται από το κινεζικό Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων, σε 500 αγορές γεωργικών προϊόντων σε επίπεδο νομού, η μέση τιμή του χοιρινού κρέατος την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου ανήλθε σε 10,87 γιουάν ανά κιλό, κάτω κατά 1,3% από την προηγούμενη εβδομάδα και χαμηλότερη κατά 31,7% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αρμόδιοι φορείς απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να συστήσει μία εθνική βάση δεδομένων η οποία θα προειδοποιεί έγκαιρα για τις τιμές του χοιρινού κρέατος, προκειμένου να ενημερώνονται οι χοιροτρόφοι.

Το φαινόμενο αυτό εξηγείται και από το γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια αλλάζουν οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες πολλών Κινέζων, οι οποίοι αντί για χοιρινό κρέας που έτρωγαν αποκλειστικά σχεδόν για δεκαετίες, πλέον προτιμούν να δοκιμάζουν και άλλοι είδη κατά τα δυτικά πρότυπα, όπως μοσχάρι ή αρνί.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.