Quantcast
Μέρκελ: Θα βρεθεί λύση με τον Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης παρά τις διαφορές μας - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Θα βρεθεί λύση με τον Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης παρά τις διαφορές μας

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή της ότι Γαλλία και Γερμανία θα καταφέρουν να βρουν λύση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης παρά τις διαφορές τους σε αρκετά ζητήματα, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.


Τα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης «έχουν ασφαλώς ανάγκη από μια περισσότερο στενή πολιτική», δήλωσε, όμως η Γαλλία και η Γερμανία, που θεωρούνται ο κινητήρας της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τα θέματα μερικές φορές με «διαφορετικό τονισμό», πρόσθεσε, αναφερόμενη ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενίσχυσης της τραπεζικής ένωσης. Και όλα αυτά την ώρα που η καταληκτική ημερομηνία είναι τον Ιούνιο.

«Η Γερμανία εξακολουθεί να έχει τη γνώμη πως οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί», δήλωσε η καγκελάριος, ενώ η Γαλλία επιδιώκει «ίσως να φθάσουμε ταχύτερα σε μια σύγκλιση».

Οι δύο χώρες έχουν στόχο να παρουσιάσουν τον Ιούνιο έναν κοινό οδικό χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη μετά το Brexit ενόψει μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για το θέμα.

Όμως δυσκολεύονται να σημειώσουν πρόοδο στα θέματα αυτά, όπως και σ’ εκείνα που θεωρούνται τα πιο επείγοντα και τα πιο εύκολα για να επιλυθούν: την τραπεζική ένωση και τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας — η αποστολή του οποίου είναι να βοηθάει χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

«Συζητούμε πολύ προτάσεις που έγιναν από τον Εμανουέλ Μακρόν και δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι οι προτάσεις αυτές συναντούν παντού αντιρρήσεις», δήλωσε σε χωριστή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα στο Βερολίνο τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.