Quantcast
Τι επιπτώσεις θα έχει για την παγκόσμια οικονομία ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας - enikonomia.gr
share

Τι επιπτώσεις θα έχει για την παγκόσμια οικονομία ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία θα έχει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με κοινή αναφορά μιας κινεζικής και μιας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης.

Την αναφορά αυτή τη συνέταξαν οι δεξαμενές σκέψης China Finance 40 Forum και Peterson Institute for International Economics -PIIE)

Ωστόσο για να αποφευχθεί αυτό,απαιτούνται εποικοδομητικές προσεγγίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Η εφαρμογή πρακτικών εμπορικού προστατευτισμού από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στις δύο χώρες, ενώ οι συνέπειες αυτές, θα επηρεάσουν αρνητικά το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ίδιας αναφοράς.

Το οικονομικό κόστος ενός εμπορικού πολέμου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, από την σημερινή οικονομική αποτίμηση των αιτιών που προκαλούν την εμπορική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Από την εφαρμογή των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού θα πληγούν τόσο οι παραγωγοί στην πρωτογενή αλυσίδα παραγωγής προϊόντων, όσο και οι εμπορικές αλυσίδες που έχουν παγκόσμια δραστηριότητα. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες για τους Αμερικανούς καταναλωτές, σε σύγκριση με το αρχικό οικονομικό κόστος που θα υποστεί η κινεζική αγορά, επισημαίνει η ίδια αναφορά.


Πηγές: ΑΠΕ-Xinhua

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.