Quantcast
Το μήνυμα της Κομισιόν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - enikonomia.gr
share

Το μήνυμα της Κομισιόν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

δημοσιεύτηκε:

Τη δέσμευση της ΕΕ στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επανέλαβε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις που είχε μέχρι τώρα στην Τεχεράνη για το θέμα αυτό ήταν εποικοδομητικές.

Με αφορμή την επίσκεψη του στη Τεχεράνη και την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο κ. Κανιέτε είπε «Στείλαμε ένα μήνυμα στους Ιρανούς φίλους μας ότι εφόσον τηρούν τη συμφωνία, οι Ευρωπαίοι θα (…) τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Και απάντησαν ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνους.Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη ροή του εμπορίου που έχει αποδειχθεί πολύ θετική για την ιρανική οικονομία».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί είπε ότι, η ΕΕ υποσχέθηκε να διασώσει τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, παρά την απόσυρση των ΗΠΑ από αυτή και την επαναφορά των κυρώσεων


«Ελπίζουμε οι προσπάθειές τους να καρποφορήσουν (…) Οι ενέργειες της Αμερικής (…) αποδεικνύουν ότι δεν είναι μια αξιόπιστη χώρα στις διεθνείς της συναλλαγές», σχολίασε ο Σαλεχί κατά διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Πηγές: ΑΠΕ- Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.