Quantcast
Νέο "καμπανάκι" από τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ για την σταθερότητα της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Νέο “καμπανάκι” από τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ για την σταθερότητα της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Η σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να “απειληθεί”, εάν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα,προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του γαλλικού δικτύου Europe 1, ο κ. Λεμέρ είπε ότι “αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί”.

“Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται”, υπογράμμισε.

“Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία (…) ισχύουν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας. Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι Ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-γαλλικό δίκτυο Europe 1


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.