Quantcast
Μογκερίνι για τις συνομιλίες Κοτζιά - Ντιμιτρόφ: Ενθαρρύνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα - enikonomia.gr
share

Μογκερίνι για τις συνομιλίες Κοτζιά – Ντιμιτρόφ: Ενθαρρύνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, χαιρέτησε προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική ΆμυναςΦεντερίκα Μογκερίνι, σημειώνοντας ότι «Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα ενθαρρύνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η Φ. Μογκερίνι ενημέρωσε τον Τύπο ότι «είχαμε ένα άτυπο πρόγευμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και χαρήκαμε από την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας για το ονοματολογικό».

Το προγραμματισμένο πρόγευμα με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με υπουργούς εξωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, η Υπατη Εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον Ν. Δημητρόφ και ενημερώθηκε για τη «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φ. Μογκερίνι εξέφρασε «την στήριξη της Ε.Ε. στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις» και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ».

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.