Quantcast
Εκπρόσωπος Ε.Ε: Είμαστε σίγουροι ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τους εταίρους - enikonomia.gr
share

Εκπρόσωπος Ε.Ε: Είμαστε σίγουροι ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τους εταίρους

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η νέα αντισυστημική κυβέρνηση της Ιταλίας θα συνεργαστεί «εποικοδομητικά» με τους Ευρωπαίους εταίρους της εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και την προθυμία της νέας κυβέρνησης να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς προκειμένου να στηρίξει τον κεντρικό ρόλο της Ιταλίας στο κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος απέρριψε ως «παραπλανητικά» τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επέδειξε χθες έλλειψη σεβασμού προς τους Ιταλούς. Ο αντιπρόεδρος της νέας ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τον Γιούνκερ «ρατσιστή» ύστερα από τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως οι Ιταλοί χρειάζεται να εργαστούν πιο σκληρά και να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι.

Ο Γιούνκερ, μιλώντας στα αγγλικά, υπεραμύνθηκε της στήριξης της ΕΕ προς την Ιταλία, λέγοντας ότι είναι γενναιόδωρη, και δήλωσε ότι είναι ευθύνη των εθνικών ηγετών στη Ρώμη να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσουν την περιοχή, να προωθήσουν την απασχόληση και να πατάξουν τη διαφθορά: «Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν τις φτωχές περιοχές της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά, λιγότερη διαφθορά, σοβαρότητα», δήλωσε.

«Θα τους βοηθήσουμε όπως κάναμε πάντα. Αλλά μην μπαίνετε σε αυτό το παιχνίδι να επιρρίπτετε ευθύνες στην ΕΕ. Μια χώρα είναι μια χώρα, ένα έθνος είναι ένα έθνος. Πρώτα τα έθνη, μετά η Ευρώπη».

Η εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι δεσμευμένος να εργαστεί με την νέα ιταλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει πολλές κοινές προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον της Ιταλίας και της Ευρώπης, από το εμπόριο έως τη μετανάστευση και πολλές άλλες».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο Γιούνκερ θα συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση της Ομάδας των 7 (G7) στον Καναδά.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.