Quantcast
Το 58% των Ιταλών υπέρ της κυβέρνησης Κόντε - enikonomia.gr
share

Το 58% των Ιταλών υπέρ της κυβέρνησης Κόντε

δημοσιεύτηκε:

Η νέα ιταλική κυβέρνηση δείχνει να χαίρει της αποδοχής της πλειοψηφίας των πολιτών λίγες μέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Προς το παρόν, οι Ιταλοί εκφράζονται θετικά για την νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το ότι μπόρεσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση, χωρίς να γίνουν νέες εκλογές. Και το 58% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την συγκεκριμένη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον καθηγητή Nομικής Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρόθεση ψήφου τα Πέντε Αστέρια λαμβάνουν 30,9% ενώ η Λέγκα το 27,2%. Το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, δηλαδή, παραμένει σχεδόν δέκα μονάδες πάνω από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, ενώ το κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει μιάμιση μονάδα.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας εξηγούν ότι το θετικό αυτό κλίμα, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι αλλά και της Κεντροαριστεράς των Λέτα και Ρέντσι, απογοήτευσαν πολλούς Ιταλούς. Και για τον λόγο αυτό, τώρα πολλοί θεωρούν πιο κατάλληλο, ως πρωθυπουργό, ένα πρόσωπο σαν τον Κόντε, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Πρώτο τεστ για την κυβέρνηση οι αποφάσεις στο προσφυγικό

Υποθέσεις, βέβαια, όπως το μεταναστευτικό, ιδίως αν ο νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους, και η ανάγκη στήριξης των ανέργων, σε περίπτωση που γίνουν λανθασμένες κινήσεις, μπορεί να ανατρέψουν το όλο κλίμα.

Και η Καθολική Εκκλησία, με τους επισκόπους της, προειδοποιεί την νέα κυβέρνηση: «πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια για το καλό της χώρας, χωρίς να εκμεταλλευθεί, κανείς, την οργή της κοινωνίας». «Θα εκτιμήσουμε τις θετικές κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά σε ότι πλήττει τα συμφέροντα μεταναστών και ιταλικών οικογενειών, θα είμαστε επικριτικοί», λένε επίσης – με σαφές νόημα- στον Τζουζέπε Κόντε και στους συνεργάτες του οι ανώτατοι κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα, τέλος, με Ιταλούς αναλυτές, η διαχείριση, ακριβώς, του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, με την αρνητική στάση του Ματέο Σαλβίνι απέναντι σε πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, μπορεί να δημιουργήσει τις πρώτες ουσιαστικές διαφορές και εντάσεις ανάμεσα σε Λέγκα και Πέντε Αστέρια.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.