Quantcast
Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν: Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας στη Σιγκαπούρη- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας στη Σιγκαπούρη- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου» στο κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ Και Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Τραμπ – Κιμ υπέγραψαν ιστορική συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Υπέγραψαν τηνιστορική συμφωνία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο του κειμένου που υπέγραψαν οι δύο άνδρες. Ωστόσο, στις 11 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου όπου Τραμπ και Κιμ θα αναφερθούν λεπτομερώς στα όσα συμφώνησαν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι η συμφωνία περιέχει και την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Δείτε το βίντεο:

«Ήταν μια φανταστική συνάντηση» είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έπειτα από το γεύμα εργασίας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν- «Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε»- ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε το γεύμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι δύο άνδρες κάθισαν μαζί στο τραπέζι σε έναν από τους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης, για ένα γεύμα εργασίας, αφού ολοκληρώθηκαν και οι διευρυμένες διμερείς συνομιλίες, έπειτα από την κατ’ ιδίαν συζήτηση των ηγετών νωρίτερα το πρωί.

Πέραν από τους Τραμπ και Κιμ, στο τραπέζι βρίσκονται μαζί τους 13 αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των δύο κρατών.

«Ήταν στ’ αλήθεια μια φανταστική συνάντηση», η οποία εκτυλίχθηκε «καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έπειτα από το γεύμα εργασίας που είχαν οι ηγέτες και κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των δύο κρατών. «Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε» μια συμφωνία, πρόσθεσε χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες.

Ο Κιμ έκανε λόγο νωρίτερα για ένα «καλό πρελούδιο για την ειρήνη», ενώ ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως οι δύο ηγέτες οικοδομούν μια «καλή σχέση». Ωστόσο δεν έχει δοθεί μέχρι πριν από λίγη ώρα καμιά συγκεκριμένη πληροφορία για το εάν σημειώθηκε πρόοδος και εάν θα ανακοινωθεί μια διμερής συμφωνία μετά το πέρας της ιστορικής συνόδου κορυφής αυτής.

Στην περίπτωση που πράγματι υπάρξει τέτοια διπλωματική επιτυχία, το τοπίο στη Βορειοανατολική Ασία ως προς τα πεδία της ασφάλειας και της άμυνας θα αλλάξει δραματικά. Δυτικοί αναλυτές παραλληλίζουν την εξέλιξη με εκείνη που είχε επιτευχθεί στο ταξίδι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα το 1972, που κατ’ αυτούς αποτέλεσε το έναυσμα για τον μετασχηματισμό του ασιατικού γίγαντα.

Ο Κιμ είπε στον Τραμπ αφού αντάλλαξαν την ιστορική χειραψία τους ότι η συνάντησή τους σε πολλούς θα φανεί σαν «επιστημονική φαντασία», πριν βαδίσουν ως τη βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου όπου διεξάγονται οι εργασίες της συνόδου για την ιδιαίτερη συζήτησή τους, με παρόντες μόνο διερμηνείς, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Από πλευράς ΗΠΑ, στις συνομιλίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, αλλά και ο Τζον Κέλι, ο προσωπάρχης της αμερικανικής προεδρίας. Στην ομάδα του Κιμ συγκαταλέγονται ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο και ο Ρι Σου Γιονγκ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών.

Η σύνοδος διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πολεμικά πλοία της Σιγκαπούρης, ελικόπτερα Απάτσι, μαχητικά και άλλα αεροσκάφη να περιπολούν στη θάλασσα και στον αέρα.

Αυτό είναι το μενού στο γεύμα εργασίας των Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά το γεύμα εργασίας ανάμεσα στις αντιπροσωπείες και τους δύο ηγέτες, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη.

Το μενού περιλαμβάνει για ορεκτικά κοκτέιλ γαρίδας με σαλάτα αβοκάντο, πράσινο μάνγκο kerabu κι ένα κορεατικό γεμιστό αγγούρι

Θα ακολουθήσει ένα πιάτο με μοσχαρίσια… παϊδάκια (ribs), γλυκόξινο τραγανό χοιρινό με τηγανιτό ρύζι Γιανγκτζού ή daegu jorim, κορεατικό πιάτο με ψάρι και σάλτσα σόγιας.

Όσο για το επιδόρπιο, έχει τάρτα με μαύρη σοκολάτα, παγωτό βανίλια ή tropezienne (γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής)

Δείτε τη φωτογραφία από το μενού:

Η ατάκα του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τραμπ περί επιστημονικής φαντασίας

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες στα αμερικανικά ΜΜΕ για την ατάκα που φέρεται να είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ντόναλντ Τραμπ για την εν εξελίξει συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη.

«Πολύς κόσμος θα πιστέψει ότι αυτό (σ.σ. η συνάντηση) μοιάζει σαν ένα είδος φαντασίας. Σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας» φέρεται να είπε μέσω διερμηνέα στον Ντόναλντ Τραμπ ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ για την πορεία της ιστορικής συνάντησης με τον Ουν: Πάμε πολύ πολύ καλά – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των συνομιλιών του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, όταν ο Τραμπ περπάτησε μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, δέχθηκε εξ αποστάσεως ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το πώς πάει η Σύνοδος λέγοντας: «Πολύ καλά, πολύ πολύ καλά, τέλεια σχέση, ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Η ιστορική χειραψία Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες μπροστά τις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σιγκαπούρη μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη. Οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας μερικές φράσεις.

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή Σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου.

«Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Δείτε τα βίντεο από την ΕΡΤ1:

Τραμπ: Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση με τον Κιμ – Ουν: Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ κ. Πρόεδρε – ΒΙΝΤΕΟ

Χαμόγελα, αμήχανες στιγμές, θερμή χειραψία αλλά και αισιόδοξες δηλώσεις για το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας περιλάμβανε το μενού των δηλώσεων τωνΝτόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν λίγα λεπτά πριν την ιστορική τους συνάντηση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή Σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. Πρόεδρε», είπε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε .

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τη φωτογραφία και το βίντεο της ιστορικής χειραψίας των δύο ηγετών να καταγράφεται στο βιβλίο της ιστορίας.

Από πλευράς του Βορειοκορεάτη ηγέτη φάνηκε η ύπαρξη αμηχανίας με τον Αμερικανό Πρόεδρο να τον πιάνει στην πλάτη, προκειμένου να σπάσει ο πάγος.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ιστορική συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και είχαν θερμή χειραψία, πράγμα που αποτυπώθηκε στους φωτογραφικούς φακούς.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.