Quantcast
Αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από τη Μπούντεσμπανκ - enikonomia.gr
share

Αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από τη Μπούντεσμπανκ

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική κεντρική τράπεζα αναθεώρησε σήμερα πτωτικά την πρόβλεψή για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος και ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες έχουν καταστήσει πιο αβέβαιες τις προοπτικές για την – ακόμα ευημερούσα – οικονομία.

Σύμφωνα με την Bundesbank, η ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στο εσωτερικό έχουν αποκαλύψει αδυναμίες στην καρδιά της οικονομίας

Η Bundesbank αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,0% φέτος, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 2,5%.

Ενώ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για το 2019 στο 1,9% από το 1,7%, ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν έδωσε μια δόση επιφυλακτικότητας στις κατά τα άλλα θετικές οικονομικές προβλέψεις.

«Οι αβεβαιότητες για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας είναι σημαντικά μεγαλύτερες απ’ ό,τι ήταν πριν», ανέφερε ο Βάιντμαν σε ανακοίνωση.

Μεταξύ των παραγόντων που επιβαρύνουν το κλίμα, η Bundesbank επισημαίνει τις ανησυχίες για τον προστατευτισμό και τη «μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης» – αναφορές στην εμπορική διαμάχη με την Ουάσινγκτον και το σχηματισμό μια αντισυστημικής κυβέρνησης στην Ιταλία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.