Quantcast
Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault παραμένει στο Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις - enikonomia.gr
share

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault παραμένει στο Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Κάρλος Γκοσν ανακοίνωσε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Ιράν, παρά την επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

“Δεν θα φύγουμε. Έστω κι αν χρειαστεί να περιορίσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας, ασφαλώς θα παραμείνουμε με περιορισμένη δραστηριότητα επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι (…) κάποια στιγμή αυτή η αγορά θα ξανανοίξει και το γεγονός ότι θα έχουμε παραμείνει στο Ιράν σίγουρα θα αποτελέσει πλεονέκτημα” είπε ο Γκοσν μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο Γκοσν σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε “η παρουσία της στο Ιράν να μην προκαλέσει αντίποινα, άμεσα ή έμμεσα, εκ μέρους των αμερικανικών αρχών”.

Στις αρχές Μαΐου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αποφάσισαν να επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης καθώς και σε βάρος όλων των εταιρειών που συνεργάζονται με τη χώρα αυτή. Τους έδωσαν μάλιστα διορία από 90 έως 180 ημέρες για να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράν.

Η Renault πούλησε πέρσι 3,76 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων τα 160.000 στο Ιράν. Η ανταγωνίστρια PSA (κατασκευάζει τα Peugeot, Citroen κλπ.) πούλησε πέρσι 444.600 οχήματα στο Ιράν αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από αυτήν την αγορά, σεβόμενη τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.