Quantcast
Berenberg: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος νέα απειλή για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Berenberg: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος νέα απειλή για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος τον Μάιο στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Κριστιάν Σουλτς, επικεφαλής οικονομολόγος στην Berenberg.

Ειδικότερα η Κριστιάν Σουλτς αναφέρεται στις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές επανορθώσεις σημειώνοντας ότι ενώ η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 279 δισ. ευρώ καλύψουν σχεδόν το 90% του συνόλου του δημόσιου χρέους, στην πραγματικότητα θα ανακουφίσει ελάχιστα την ελληνική κρίση.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να διεκδικεί τις αποζημιώσεις από την Γερμανία θα μπορούσε να έχει κάποιο αποτέλεσμα αλλά ότι θα ήταν μικρή βοήθεια για την κρίση», επισήμανε.

Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζει, «το προβληματικό σημείο της Ευρώπης μας κάνει να αισιοδοξούμε» ωστόσο η νέα απειλή είναι πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα ήδη από τον Μάιο.

«Αν οι δημοπρασίες εντόκων γραμματίων στις 8 και της 14 Απριλίου πάνε καλά και τα ταμεία καλύψουν τις πληρωμές συντάξεων και μισθών Απριλίου, η κυβέρνηση μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσει την εξουσία της μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου» τονίζει η Σούλτς.

«Ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν ενθαρρυντικό, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ξεκλειδώσει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.