Quantcast
Σε ρυθμούς F-35 η Τουρκία - Υπερπαραγωγή η μετάδοση της εκδήλωσης από το Τέξας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σε ρυθμούς F-35 η Τουρκία – Υπερπαραγωγή η μετάδοση της εκδήλωσης από το Τέξας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τα δύο πρώτα F-35 παρέλαβε – τυπικά – σήμερα η Τουρκία από την Lockheed Martin, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ, αν και τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη δεν πρόκειται να φθάσουν στην Τουρκία πριν από το 2020.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρά την αντίθεση μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ, που προσπάθησαν να την εμποδίσουν, εκτιμώντας ότι κινδυνεύει να διαρρεύσει η τεχνολογία τους σε εχθρούς της Αμερικής.

Όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 θα φθάσουν στην Τουρκία το 2020, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τη νέα ημερομηνία έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, καθώς νωρίτερα τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα μετέδιδαν πως τα F-35 θα έφθαναν στην Τουρκία το 2019.

Αφού προηγηθούν κάποιες δοκιμές, Τούρκοι πιλότοι θα μεταβούν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.

Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που συμμετέχει ως εταίρος στην κατασκευή των αεροσκαφών 5ης γενιάς. Έχει πληρώσει μέχρι στιγμής 1 δισ. δολάρια και η παραγγελία της αφορά 100 αεροσκάφη F-35.

Η αμερικανική Γερουσία αντιτίθεται στην τελική παράδοση των αεροσκαφών στην Τουρκία, λόγω του πυραυλικού συστήματος S-400, που παίρνει η Άγκυρα από τη Ρωσία, αλλά και της άρνησης απελευθέρωσης του Αμερικανού πάστορα που έχει φυλακιστεί στην Τουρκία.

Βέβαια οι ΗΠΑ φοβούνται και κάτι άλλο. Μήπως η Ρωσία προσπαθήσει μέσω Τουρκίας να αντιγράψει την τεχνολογία λόγω των αγαστών σχέσεων Άγκυρας-Μόσχας το τελευταίο διάστημα, γεγονός που δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι η Ουάσινγκτον. Το σχετικό ισχυρισμό διατύπωσε άλλωστε η ίδια η γενική γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον.

Δείτε το βίντεο του ANT1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.