Quantcast
Επίθεση Τραμπ στη Γερμανία και την Ευρώπη για τις «ανεπαρκείς» δαπάνες τους στο ΝΑΤΟ - enikonomia.gr
share

Επίθεση Τραμπ στη Γερμανία και την Ευρώπη για τις «ανεπαρκείς» δαπάνες τους στο ΝΑΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις επικρίσεις του στην Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν δαπανούν αρκετά για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Η Γερμανία πρέπει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα. Η Ισπανία, η Γαλλία (επίσης). Δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνουν στις ΗΠΑ», επέμεινε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα «λύσει» το ζήτημα των χωρών που δεν συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί στο NATO και επέκρινε ιδίως τη Γερμανία διότι κατά την άποψή του δεν πράττει αρκετά.

Τα κράτη μέλη της ατλαντικής συμμαχίας έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες προκειμένου αυτές να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση μέχρι το 2024, αλλά η Γερμανία και η Ισπανία συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων οι δαπάνες των οποίων δεν αναμένεται να φθάσουν το ποσοστό αυτό. Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της κατά το ένα τρίτο και πλέον από το 2017 ως το 2025 για να επιτύχει τον στόχο της σyμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.