Quantcast
Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ υπέγραψε την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ υπέγραψε την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Διάταγμα, με το οποίο η Ρωσία επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, υπέγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην επιβολή δασμών από πλευράς ΗΠΑ στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου. Το ποσό των πρόσθετων τελών κυμαίνεται από 25% έως 40%.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Μαξίμ Ορέσκιν, οι επιπρόσθετοι δασμοί επιβλήθηκαν στις εισαγωγές οπτικών ινών, εξοπλισμών για έργα οδοποιίας, εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και σε εξοπλισμό για επεξεργασία μετάλλων και γεωτρήσεις.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι ζημίες των Ρώσων εξαγωγέων από την επιβολή των αμερικανικών δασμών στα ρωσικά προϊόντα φθάνουν τα 537,6 εκατ. δολάρια.

Σε πρώτο στάδιο, το όφελος της Ρωσίας υπολογίζεται σε 87,6 εκατ. δολάρια, είπε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της μετά τους δασμούς που επέβαλαν σήμερα στο μεταξύ τους εμπόριο οι ΗΠΑ και η Κίνα. Επιπλέον η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι ετοιμάζει μία λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα εισάγει νέους τελωνειακούς δασμούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Ria Novosti


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.