Quantcast
Ανέκαμψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη - Παραμένουν οι αβεβαιότητες - enikonomia.gr
share

Ανέκαμψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη – Παραμένουν οι αβεβαιότητες

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημείωσε τον Ιούλιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, τερματίζοντας το σερί πέντε πτωτικών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, ο οποίος, ωστόσο, επεσήμανε ότι οι πιθανότητες κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ δημιουργούν τον κίνδυνο να πλήξουν εκ νέου το κλίμα.

Ο δείκτης για την ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στις 12,1 μονάδες τον Ιούλιο από τις 9,3 τον Ιούνιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει πτώση στις 8,2 μονάδες.

«Αυτή η εξέλιξη είναι απίθανο να αποτελέσει οιωνό για την αρχή μιας νέας ανοδικής πορείας», ανέφερε ο ερευνητικός όμιλος. «Εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ θέσει τώρα στο στόχαστρό του την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η εμπορική διαμάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο από μια επιβράδυνση στο οικονομικό κλίμα».

Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία υποχώρησε για έκτο συνεχή μήνα στο 16,2 από τις 18,5 μονάδες του Ιουνίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016. Ο όμιλος Sentix διενήργησε την έρευνα με δείγμα 917 επενδυτών από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.