Quantcast
Τραμπ: Πολύ καλή αρχή η συνάντηση με τον Πούτιν - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Πολύ καλή αρχή η συνάντηση με τον Πούτιν

δημοσιεύτηκε:

Για «μια πάρα πολύ καλή αρχή για όλους» έκανε λόγο ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του. «Είναι καιρός να μιλήσουμε για τις διμερείς σχέσεις», επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον Ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πάρα πολύ καλή αρχή για όλους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία διήρκεσε δύο και πλέον ώρες –περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Εν συνεχεία οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας παρακάθισαν σε κοινό γεύμα εργασίας πριν από την κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών.

Κατά τον χαιρετισμό τους μπροστά στις κάμερες, οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη προχώρησαν σε δυνατή χειραψία. «Είναι καιρός να μιλήσουμε λεπτομερώς για τις διμερείς μας σχέσεις και τα επώδυνα ζητήματα στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά τέτοια», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Αμερικανός ομόλογός του αποκρίθηκε λέγοντας ότι «ο κόσμος θέλει να τα βρίσκουμε μεταξύ μας».

Κρεμλίνο: Καλή η σχέση των δύο προέδρων

Τις συνομιλίες των δύο ηγετών απασχόλησαν μεταξύ άλλων τα πυρηνικά όπλα, εμπορικά ζητήματα και οι σχέσεις με την Κίνα, όπως είχε προαναγγείλει πριν από τη συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ. Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία διατηρούν το 90% του παγκόσμιου πυρηνικού οπλοστασίου, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι «αυτό δεν είναι καλό πράγμα, είναι κακό».

Μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σχολιάσει ότι η σχέση της χώρας του με τη Ρωσία «ποτέ δεν ήταν χειρότερη εξαιτίας πολλών ετών αμερικανικής κουταμάρας και βλακείας και μόνον λόγω του χειραγωγημένου κυνηγιού μαγισσών», όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, κατηγορώντας την προηγούμενη ηγεσία στην Ουάσιγκτον και στηλιτεύοντας τις έρευνες της αμερικανικής δικαιοσύνης για την υπόθεση της πιθανολογούμενης εμπλοκής της Ρωσίας στον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησε με την εκτίμηση Τραμπ περί κάκιστων αμερικανορωσικών σχέσεων, με ανάρτησή του επίσης στο twitter. Ωστόσο, οι δύο πρόεδροι έχουν καλές σχέσεις, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. «Εκτιμούν ο ένας τον άλλον και μπορούν να συζητούν ιδιαίτερα καλά μεταξύ τους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, εκφράζοντας την ελπίδα οι σημερινές συνομιλίες να συμβάλουν ώστε να γίνει «τουλάχιστον ένα μικρό βήμα» στην κατεύθυνση της βελτίωσης των κακών διμερών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.