Quantcast
Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 - 250 χιλιάδες βαρέλια τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 – 250 χιλιάδες βαρέλια τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η Ρωσία θα τηρήσει τη συμφωνία της με τον ΟΠΕΚ, αυξάνοντας τον Ιούλιο την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργεια, Αλεξάντρ Νόβακ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των χωρών της ομάδας BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής) που πραγματοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Στη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βιένη, ο Νόβακ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.

Αρχικά η Ρωσία είχε μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στα 10,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσότητα που είναι μικρότερη κατά 300 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2016, με βάση της συμφωνία για περικοπή της προσφοράς στα τέλη του 2016.

Στη συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ στην Βιέννη συμφωνήθηκε αυτές να αυξήσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. σε σχέση με τα επίπεδα του Μαΐου του 2018.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤASS

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.