Quantcast
Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού των ΗΠΑ υπό διερεύνηση - enikonomia.gr
share

Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού των ΗΠΑ υπό διερεύνηση

δημοσιεύτηκε:

Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού (FHFA) των ΗΠΑ, Mel Watt, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση, αφού η Politico ανέφερε ότι διερευνάται για εικαζόμενη σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου γραφείου.

“Οι επιλεκτικές διαρροές που σχετίζονται με αυτό το θέμα αποσκοπούν προφανώς να με φέρουν σε αμηχανία ή να οδηγήσουν σε αβάσιμο ή πολιτικό συμπέρασμα”, δήλωσε ο Watt σε μια δήλωση. “Είμαι πεπεισμένος ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επιβεβαιώσει ότι δεν έχω κάνει κάτι αντίθετο προς το νόμο”.


Η FHFA ρυθμίζει τους εγγυητές στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac.

Η Politico ανέφερε, επικαλούμενη έγγραφα και μερικές μεταγραφές ταινιών που έλαβε, ότι ένα μέλος του προσωπικού του FHFA κατηγόρησε τον Watt ότι έκανε ακατάλληλες σεξουαλικές κινήσεις, όταν προσπάθησε να συζητήσει θέματα σταδιοδρομίας και μισθών.

Η Politico ανέφερε ότι ο υπάλληλος, ο οποίος δεν κατονομάζει, είχε καταθέσει καταγγελία σχετικά με την ισότητα ευκαιριών απασχόλησης.


Η Diane Seltzer Torre, δικηγόρος του υπαλλήλου, επιβεβαίωσε την έρευνα στο Politico και είπε: “Προτιμούμε να αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί”.

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.