Quantcast
Απορρίπτει ο Ροχανί την πρόταση Τραμπ για συνομιλίες την παραμονή της νέας επιβολής κυρώσεων - enikonomia.gr
share

Απορρίπτει ο Ροχανί την πρόταση Τραμπ για συνομιλίες την παραμονή της νέας επιβολής κυρώσεων

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να διεξαγάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνον εφόσον η Ουάσινγκτον αποδείκνυε την αξιοπιστία της, μετά την έξοδό της από την πυρηνική συμφωνία και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είμαστε πάντα υπέρ της διπλωματίας και των συνομιλιών … Όμως οι συνομιλίες χρειάζονται εντιμότητα … Οι ΗΠΑ επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν και αποσύρονται από την πυρηνική συμφωνία (του 2015) και μετά θέλουν να κάνουν συνομιλίες μαζί μας», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

«Η έκκληση του Τραμπ για απ’ ευθείας συνομιλίες είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση στην Αμερική πριν από τις εκλογές … και για δημιουργήσει χάος στο Ιράν», τόνισε. «Το να συνδέονται διαπραγματεύσεις με κυρώσεις είναι παράλογο. Επιβάλλουν κυρώσεις στα παιδιά του Ιράν, στους αρρώστους και στο έθνος», πρόσθεσε.

Μερικές ώρες πριν από την εκ νέου επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, ο ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι θέλουν να διεξαγάγουν έναν «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του.

«Θέλουν να εξαπολύσουν έναν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του ιρανικού έθνους και να προκαλέσουν διαιρέσεις» μεταξύ των Ιρανών, τόνισε.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.