Quantcast
BlackRock: Η Fed «τρομοκρατεί» τις αγορές - enikonomia.gr
share

BlackRock: Η Fed «τρομοκρατεί» τις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδυτές που έχουν εφησυχάσει με την στάση που κρατάει μέχρι στιγμής η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, θα δεχτούν πολύ ισχυρό πλήγμα όταν η Fed αποφασίσει τελικώς να αυξήσει τα επιτόκια, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών επενδύσεων της BlackRock, Russ Koesterich.

«Η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed πλησιάζει στο τέλος της», αναφέρει ο Russ Koesterich και εξηγεί: «Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εδώ και εννέα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν μισή γενιά επενδυτών δεν έχει εμπειρία του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος των ΗΠΑ.

«Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή σε μεμονωμένους επενδυτές και αν δείτε να πραγματοποιούνται κάποιες ρευστοποιήσεις, τότε θα πρόκειται για μία περίπτωση κατά την οποία δοκιμάζουμε την ρευστότητα για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι επενδυτές και ποια θα είναι η ικανότητα της αγοράς ως προς την απορρόφηση αυτής της αντίδρασης. Οι επενδυτές, λοιπόν, που συνήθισαν στη χαλαρή νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Η περίοδος κανονικότητας που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.