Quantcast
"Νέα κατρακύλα " για την τουρκική λίρα - enikonomia.gr
share

“Νέα κατρακύλα ” για την τουρκική λίρα

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε σήμερα, Παρασκευή ,10 Αυγούστου η τουρκική λίρα καθώς εξακολουθούν
να υπάρχουν ανησυχίες για τη διπλωματική
διένεξη της χώρας με τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το δολάριο βρέθηκε σήμερα να σημειώνει
άλμα 13,5% οδηγώντας την τουρκική λίρα
σε νέο χαμηλό στις 6,3005 λίρες. Σημειώνεται ότι, τουρκική λίρα έχει χάσει πάνω από 30% φέτος έναντι του δολαρίου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι, η τουρκική λίρα ενδέχεται να υποχωρήσει άλλο ένα 5% με 10% πριν ” σκαρφαλώσει ” στα 5 δολάρια μέχρι το τέλος του 2018 , σύμφωνα με ανάλυση της ABN Amro.

Πηγή Πληροφοριών: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών

Νέα κατρακύλα για την τουρκική λίρα

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδό από τον περασμένο Μάιο υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ο καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για την πολιτική της και ανησυχούν για την ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Συγκεκριμένα, στις 11:17 ώρα Ελλάδας, το τουρκικό νόμισμα διαμορφώθηκε στις 6,0695 λίρες ανά δολάριο έχοντας υποχωρήσει έως τις 6,0710 λίρες από τις 6,0485 που έκλεισε την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου.  Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης BIST 100 σημείωσε πτώση 0,9%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων, Reuters,η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, που έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1.275 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, αναμένεται σήμερα να μειώσει το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,75%. 


share
Σχόλια Αναγνωστών

Νέα κατρακύλα για την τουρκική λίρα

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου κατρακύλησε σήμερα, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου η τουρκική λίρα λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.
Συγκεκριμένα, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε σήμερα στις 8,4067 λίρες ανά δολάριο. Σημειώνεται ότι η η τουρκική λίρα έχασε σήμερα το 0,7% της αξίας της ενώ το νόμισμα έχει χάσει φέτος σχεδόν το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών

Νέα κατρακύλα για την τουρκική λίρα

δημοσιεύτηκε:

Νέα μικρή πτώση κατέγραψε σήμερα η τουρκική λίρα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν την προτιμησιακή μεταχείριση της Τουρκίας ως προς το εμπόριο που επέτρεπε ορισμένα τουρκικά προϊόντα να εισάγονται στη χώρα αδασμολόγητα, μειώνοντας παράλληλα στο μισό τους δασμούς στον εισαγόμενο τουρκικό χάλυβα.

Συγκεκριμένα, στις 11:22 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 6,0595 λίρες έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας από το επίπεδο των 6,0475 λιρών που έκλεισε την Πέμπτη, 16 Μαΐου.

Χρηματιστής σε τράπεζα δήλωσε ότι οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Τουρκίας αυξάνουν τις πιέσεις στη λίρα που προκαλεί η ενίσχυση του δολαρίου, ενώ οι αποφάσεις της Ουάσινγκτον θα έχουν μικτό αντίκτυπο.

Τέλος επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR), οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2017 τουρκικά αγαθά αξίας 1,66 δισ. δολαρίων βάσει του ΣΓΠ, ήτοι το 17,7% των εισαγωγών τους από την Τουρκία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.