Quantcast
Νέο χτύπημα Τραμπ στον Ερντογάν: Ανακοίνωσε διπλασιασμό των δασμών - enikonomia.gr
share

Νέο χτύπημα Τραμπ στον Ερντογάν: Ανακοίνωσε διπλασιασμό των δασμών

δημοσιεύτηκε:

Στον διπλασιασμό των δασμών σε τουρκικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Μόλις εξουσιοδότησα τον διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα και αλουμίνιο όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, κατρακυλά γρήγορα έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την στιγμή”,, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος







Η κίνηση του Τραμπ έρχεται την ώρα που η λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg, το δολάριο βρέθηκε σήμερα να σημειώνει άλμα 13,5% οδηγώντας την τουρκική λίρα σε νέο χαμηλό στις 6,3005 λίρες. Σημειώνεται ότι, τουρκική λίρα έχει χάσει πάνω από 30% φέτος έναντι του δολαρίου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι, η τουρκική λίρα ενδέχεται να υποχωρήσει άλλο ένα 5% με 10% πριν ” σκαρφαλώσει ” στα 5 δολάρια μέχρι το τέλος του 2018 , σύμφωνα με ανάλυση της ABN Amro.

Πάντως, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες «να μην έχουν καμία ανησυχία” εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr






















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.