Quantcast
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Τα προβλήματα με τις ΗΠΑ θα επιλυθούν - Ζητεί "εποικοδομητική" στάση - enikonomia.gr
share

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Τα προβλήματα με τις ΗΠΑ θα επιλυθούν – Ζητεί “εποικοδομητική” στάση

δημοσιεύτηκε:

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνέβαλαν στην πτώση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό, θα επιλυθούν, όμως η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα. Η λίρα, που αφού έφθασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (1:7,24) σημείωσε άνοδο, θα συνεχίσει να ανακάμπτει, είπε.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση μιας διπλωματικής διένεξης.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε επίσης πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Καλίν είπε ακόμη πως η Τουρκία θα λάβει θετική θέση ως προς τη διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.