Quantcast
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η τουρκική οικονομία - enikonomia.gr
share

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η τουρκική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο προεδρικές πηγές.

Οι δύο ηγέτες φέρεται να επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας και συμφώνησαν τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η τουρκική οικονομία.

Συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και την επερχόμενη επίσημη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Γερμανία, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στο Βερολίνο από το 2014.

Μέσα από τη συνομιλίας τους, η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η δύναμη της τουρκικής οικονομίας είναι σημαντική για τη Γερμανία, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές προεδρικές πηγές.

Να σημειωθεί πως σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα, η ίδια είχε πει ότι μια «οικονομικά ευημερούσα Τουρκία» εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.