Quantcast
Μέρκελ: Δεν χρειάζονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Δεν χρειάζονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων

δημοσιεύτηκε:

Η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας ωστόσο τις προτάσεις για περισσότερο φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στην προστασία του κλίματος.

Οι ακραίες θερμοκρασίες σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο φέτος το καλοκαίρι τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι συντελείται η κλιματική αλλαγή και ώθησε πολλές κυβερνήσεις να ταχθούν υπέρ της μείωσης των εκπομπών αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με ταχύτερους ρυθμούς από τους σχεδιαζόμενους.

Η Μέρκελ, όμως, δήλωσε ότι τέτοιες προτάσεις, όπως η πρόσφατη, που προέρχεται από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Κλίμα και την Ενέργεια Αρίας Κανιέτε, για ταχύτερες περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι αντιπαραγωγικές και πρόσθεσε ότι η θέσπιση νέων στόχων δεν έχει νόημα την στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στους παρόντες στόχους περικοπών.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις νέες αυτές προτάσεις», είπε αναφερόμενη στην έκκληση του Κανιέτε για την αύξηση από το 40% στο 45% των περικοπών που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2030.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πρώτα να παραμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει. Δεν πιστεύω ότι η διαρκής θέσπιση νέων στόχων έχει νόημα».

Η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για την εγκατάλειψη των στόχων περικοπής των εκπομπών των εκπομπών που είχε η ίδια θέσει για το 2020, αφού έφθασε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτοί, ενώ διατήρησε τους στόχους για το 2030.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη, που προκάλεσαν την τήξη των πάγων της Αρκτικής και δασικές πυρκαγιές λόγω της ξηρασίας, αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το κλίμα.

«Ένα καλοκαίρι δεν αποτελεί ένδειξη από μόνο του, αλλά η συσσώρευση ακραίων καιρικών συνθηκών και η αύξηση των θερμοκρασιών δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει μόνο στην Αφρική, της Αρκτική και την Ανταρκτική, αλλά και εδώ επίσης», είπε.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.