Quantcast
«Πρόοδος» στις συνομιλίες μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ για την «ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού - enikonomia.gr
share

«Πρόοδος» στις συνομιλίες μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ για την «ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού

δημοσιεύτηκε:

Σημειώθηκε ” πρόοδος ” στις συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και του ΔΝΤ για την «περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού και προώθησης μεταρρυθμίσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Τα παραπάνω δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντουχόβνε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA) Γκουστάβο Κανιονέρο.

Επιπλέον η κ. Λαγκάρντ είπε ότι, «Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ».

Από τη πλευρά του ο κ. Ντουχόβνε σημείωσε ότι ελπίζει πως το Συμβούλιο θα ψηφίσει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μια νέα συμφωνία για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης για να καθησυχαστούν οι φόβοι των επενδυτών.

Ο Ντουχόβνε επανέλαβε ότι σκοπός είναι να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί η συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το Ταμείο τον Ιούνιο.

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε την ψήφισή του από το Συμβούλιο (…) μέσα στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.