Quantcast
"Μαχαίρι" σε 1.800 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας το 2019 - enikonomia.gr
share

“Μαχαίρι” σε 1.800 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας το 2019

δημοσιεύτηκε:

Χίλιες οκτακόσιες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν το ερχόμενο έτος στο σύστημα Παιδείας της Γαλλίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο «0,2% των εργαζομένων του υπουργείου», ενώ ο προϋπολογισμός του θα αυξηθεί κατά 850 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι κατά 1,7%, εξήγγειλε ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Figaro το βράδυ της Κυριακής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι καταργήσεις θέσεων αφορούν μόνο «τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σ.σ. τα γυμνάσια και τα λύκεια) και τις διοικητικές υπηρεσίες», διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας.

Τα κενά που θα προκύψουν «φυσικά» θα καλυφθούν «με την καταφυγή σε πρόσθετες ώρες» εργασίας των εκπαιδευτικών, συνέχισε ο Μπλανκέρ, και αυτή η υπερωριακή εργασία θα αποφέρει καλύτερες απολαβές «στους καθηγητές».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα καταργηθούν 4.500 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα το 2019 και άλλες 10.000 το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα κατά 120.000 μέσα στην πενταετία του εξακολουθεί να επιδιώκεται, δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Ολιβιέ Ντισόπτ στο δίκτυο BFM Business.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.