Quantcast
Με πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα ξένοι πολίτες - enikonomia.gr
share

Με πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα ξένοι πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία μείωσε δραστικά τα οικονομικά και επενδυτικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν ξένοι για να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα, σύμφωνα με νέες ρυθμίσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η χώρα περιόρισε σημαντικά την αξία σε ξένο νόμισμα των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, των τραπεζικών καταθέσεων, της ιδιοκτησίας ακινήτων ή της κατοχής τουρκικών ομολόγων, που πρέπει να έχει ένας ξένος για να αποκτήσει το δικαίωμα στην τουρκική υπηκοότητα. Το ποσό της απαιτούμενης επένδυσης σε πάγια κεφάλαια μειώθηκε στα 500.000 δολάρια από 2 εκατ. δολάρια και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων στα 500.000 δολάρια από 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι ξένοι μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες, αν κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια αντί της αξίας 1 εκατ. δολαρίων που απαιτείτο προηγουμένως, και αν κατέχουν τουρκικά ομόλογα αξίας 500.000 δολαρίων για τρία χρόνια, αντί 3 εκατ. δολαρίων προηγουμένως. Επίσης, μειώνεται στο μισό ο αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να απασχολούν όσοι κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα – συγκεκριμένα στους 50 από 100.

Η τουρκική κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τις επενδύσεις στην τουρκική οικονομία και να ενισχύσει τη λίρα, η οποία έχει υποχωρήσει 40% από την αρχή του έτους.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.