Quantcast
"Καλπάζει" η αισχροκέρδεια στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

“Καλπάζει” η αισχροκέρδεια στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Αδικαιολόγητες αυξήσεις σε 1.296 προϊόντα εντόπισαν οι ελεγκτές του υπουργείου Εμπορίου στην Τουρκία, εν μέσω της νομισματικής κρίσης που βιώνει η χώρα λόγω της αύξησης της ισοτιμίας του δολαρίου με την τουρκική λίρα.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν, σε έλεγχο 41.821 προϊόντων διαπιστώθηκε ότι σε 1.296 προϊόντα είχαν γίνει αυξήσεις που δεν δικαιολογούνταν, ενώ σε 680 συσκευασμένα προϊόντα είχε «πειραχτεί» προς τα κάτω το βάρος τους, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου έχει ξεκινήσει, κατόπιν εντολής Ερντογάν, ελέγχους τιμών σε προϊόντα, προκειμένου να μην υπάρξει… εκμετάλλευση της αστάθειας της ισοτιμίας.

Πολλοί έμποροι με τη δικαιολογία ότι το προϊόν εισάγεται από το εξωτερικό και άρα αγοράζεται πιο ακριβό πλέον (σε λίρες), αυξάνουν την τιμή, ενώ τα προϊόντα αυτά είτε είναι εγχώρια είτε έχουν αγοραστεί με την «παλια» τιμή και έχουν στοκ στις αποθήκες, ώστε να τα βγάζουν αργότερα στα ράφια με αυξημένη τιμή.


Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.