Quantcast
Τραμπ: Η Κίνα θέλει να εμποδίσει τη νίκη μου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Η Κίνα θέλει να εμποδίσει τη νίκη μου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα την Κίνα ότι θέλει να εμποδίσει τη νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου για το Κογκρέσο λόγω της αποφασιστικότητας που δείχνει στο θέμα του διμερούς εμπορίου.

“Η Κίνα προσπαθεί να αναμιχθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018 κατά της κυβέρνησής μου”, δήλωσε ο Τραμπ στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. “Δεν θέλουν να κερδίσω ή να κερδίσουμε (το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκαλεί την Κίνα στο θέμα του εμπορίου και εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουμε αυτοί να ανακατευτούν στις επερχόμενες εκλογές μας”, τόνισε.

Ο Τραμπ δεν παρέθεσε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που φοβάται μεγάλη ήττα των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο στις εκλογές του Νοεμβρίου, είχε ήδη κατηγορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου το Πεκίνο ότι επιδιώκει να τον αποδυναμώσει πολιτικά, βάζοντας δασμούς σε προϊόντα από Πολιτείες που ψηφίζουν κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Απέναντι στις κατηγορίες αυτές, η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη, αξιώνοντας περισσότερο “σεβασμό” εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα καθορίσουν αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα διατηρήσει τον έλεγχο επί της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.