Quantcast
Σαλβίνι: Θα τραβήξουμε μπροστά, αν η Ευρώπη απορρίψει τον προϋπολογισμό - Βουτιά 3,5% του ιταλικού χρηματιστηρίου - enikonomia.gr
share

Σαλβίνι: Θα τραβήξουμε μπροστά, αν η Ευρώπη απορρίψει τον προϋπολογισμό – Βουτιά 3,5% του ιταλικού χρηματιστηρίου

δημοσιεύτηκε:

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019, που προβλέπει αύξηση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ, αναφέρθηκε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς, θα τραβήξουμε μπροστά», τόνισε.«Πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, που είναι και αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης.

«Θα εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», τόνισε.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου κατρακυλούσε 3,5% λίγο πριν το κλείσιμο, κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης των τραπεζικών μετοχών.

Το σπρεντ των ιταλικών 10ετών ομολόγων – η διαφορά της απόδοσής τους από αυτή των αντίστοιχων γερμναικών τίτλων – αυξήθηκε στις 276 μονάδες (2,76 ποσοστιαίες μονάδες). Η απόδοση των ομολόγων αυτών αυξήθηκε στο 3,22%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.