Quantcast
Ισπανία: Σε φυλακή 4,5 ετών καταδικάσθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Σε φυλακή 4,5 ετών καταδικάσθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροντρίγκο Ράτο θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων για κακή χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών όταν εργαζόταν στην κρατική τράπεζα Bankia, αποφάνθηκε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Ο Ράτο, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και ήταν εξέχον μέλος του τότε κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) προτού γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, διετέλεσε πρόεδρος της Bankia από το 2010 έως τη διάσωσή της από το κράτος το 2012.

Το 2017, δικαστήριο έκρινε ότι ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της χρήσης πιστωτικών καρτών και πως θα μπορούσε να είχε σταματήσει την πρακτική αυτή που ακολουθούσαν δεκάδες άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Bankia.

Ο Ράτο είχε ασκήσει έφεση και είχε αρνηθεί ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο, υποστηρίζοντας πως τα έξοδα που είχε χρεώσει στην πιστωτική κάρτα της Bankia ήταν νόμιμα.

Η υπόθεση είναι μια από τις πολλές υψηλού επιπέδου έρευνες για διαφθορά που αποδίδουν τώρα καρπούς και θεωρείται δοκιμή για το κατά πόσον πλούσιοι και ισχυροί Ισπανοί θα λογοδοτήσουν έναντι του νόμου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.