Quantcast
Τούρκος υπουργός Μεταφορών: Στόχος η χώρα να γίνει μεγάλη ναυτική δύναμη - enikonomia.gr
share

Τούρκος υπουργός Μεταφορών: Στόχος η χώρα να γίνει μεγάλη ναυτική δύναμη

δημοσιεύτηκε:

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Τζαχίτ Τουρχάν, είπε ότι στόχος της Τουρκίας για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας είναι να γίνει μία μεγάλη ναυτική δύναμη και τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πολίτες να ασχολούνται με την ναυτιλία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Μαρία Ζαχαράκη.

“Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τη ναυτική κουλτούρα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Όπως τόνισε, η Τουρκία βρέχεται από θάλασσα σε τρία από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντά της και αυτό είναι το πιο μεγάλο πλεονέκτημα της γεωγραφίας της. “Με τέτοιες δυνατότητες, που πηγάζουν τόσο από τη θάλασσα όσο και από τον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο, πρέπει να γίνουμε μια χώρα-κλειδί και στις θαλάσσιες μεταφορές παγκοσμίως”, τόνισε ο Τουρχάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, σήμερα η Τουρκία διαθέτει 210 χιλιάδες ερασιτέχνες ναυτικούς και πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον το 1 εκατομμύριο, προκειμένου να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ναυτικό έθνος.

Για την επίτευξη του στόχου ο Τουρχάν εξήγγειλε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο ‘Στόχος 2023: 1 εκατομμύριο ερασιτέχνες ναυτικοί’, στο πλαίσιο του οποίου από 2-7 Οκτωβρίου στα 71 λιμάνια που διαθέτει η χώρα θα παραδίδεται προς τους απλούς πολίτες από τις κατά τόπους νομαρχίες και τα λιμεναρχεία ένα τετράωρο σεμινάριο σχετικά με τα πλεονεκτήματα της θάλασσας και της ενασχόλησης με αυτή.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.