Quantcast
"Κατεβάζουν ταχύτητα" οι γερμανικές εξαγωγές - enikonomia.gr
share

“Κατεβάζουν ταχύτητα” οι γερμανικές εξαγωγές

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν απρόσμενα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, σε μια νέα ένδειξη ότι οι εταιρίες μεταποίησης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατέβασαν ταχύτητα τους θερινούς μήνες.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,3%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση κατά 0,2%.

Ο οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρζέσκι απέδωσε τον χαμηλό όγκο εμπορικών συναλλαγών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη γενικότερη εξασθένιση της παγκόσμιας μεταποιητικής δραστηριότητας και την προσωρινή επιβράδυνση στην εγχώρια ζήτηση.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 18,3 δισεκ. ευρώ τον Αύγουστο από τα 15,9 δισεκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 15,3 δισεκ. ευρώ από τα 15,1 δισεκ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.