Quantcast
Κόντε: Δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του ιταλικού προϋπολογισμού - Τι του είπε η Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Κόντε: Δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του ιταλικού προϋπολογισμού – Τι του είπε η Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι, το σχέδιο για τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019 υποβλήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για αξιολόγηση, ενώ θεωρείται πως αποκλίνει από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Όπως είπε ο κ. Κόντε «περιθώρια θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν» και πρόσθεσε ότι αναμένει να λάβει τις «κριτικές παρατηρήσεις» της Κομισιόν. «Θα ανταπαντήσουμε», σημείωσε, και ανέφερε ότι «είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη επικρίνει τα μεγέθη που προβλέπει το ιταλικό σχέδιο, καθώς το δημόσιο έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει την επόμενη χρονιά στο 2,4% του ΑΕΠ, επίπεδο πολύ υψηλότερο από το 0,8% που υποσχόταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, το σχέδιο προϋπολογισμού της συμμαχίας άκρας δεξιάς/λαϊκιστών που βρίσκεται στην κυβέρνηση της Ιταλίας ανησυχεί την Ευρωζώνη καθώς το δημόσιο χρέος της χώρας αυτής (131% του ΑΕΠ) είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των χωρών που ανήκουν στη νομισματική ένωση.

«Θα μεταφέρω το μήνυμα πως έχουμε έναν προϋπολογισμό που έχει καταρτιστεί προσεκτικά, είναι ένας προϋπολογισμός για να αντιστραφεί η τάση στην οποία κατευθυνόταν η ιταλική οικονομία. Θέλουμε ανάπτυξη και τη θέλουμε για το καλό της χώρας», εξήγησε ο Κόντε.

Λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, ο Κόντε συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία τον προέτρεψε να επιδιώξει την οικοδόμηση «εμπιστοσύνης» στις συνομιλίες με την Επιτροπή.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.