Quantcast
Τρόμος στις ΗΠΑ - Εστάλησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε Κλίντον, Ομπάμα και CNN - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τρόμος στις ΗΠΑ – Εστάλησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε Κλίντον, Ομπάμα και CNN – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Παραλήπτες τρομο-δεμάτων έγιναν η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και οτέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα,καθώς οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τους δυο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Μυστική Υπηρεσία.

Τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε “πρόσωπα που προστατεύονται” από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεστσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην προέδρου, στην Ουάσινγκτον.

Οι εκρηκτικοί αυτοί μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με αυτόν που εστάλη τη Δευτέρα στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος, επίσης σε προάστιο της Νέας Υόρκης, περίπου 10 μίλια μακριά από το σπίτι της Χίλαρι Κλίντον.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια του συνήθους ελέγχου τα δέματα αυτά κρίθηκαν “ύποπτα” καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. “Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν”, πρόσθεσε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Time Warner Center – where CNN’s New York offices are located – was just evacuated. The alarm went off as @jimsciutto and @PoppyHarlowCNN were on air reporting the packages sent to the Clintons and Obamas. @ShimonPro reporting it was over “a suspicious package.”

Η αστυνομία της Τσαπάκουα, του προαστίου όπου βρίσκεται το σπίτι του ζεύγους Κλίντον, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI, τη Μυστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές της κομητείας Γουστσέστερ στην έρευνά τους για το δέμα που στάλθηκε στην πρώην υπουργό. “Το ζήτημα διερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές”, τόνισε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο FBI.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πωςτρομο-δέμα εστάλη και στον Λευκό Οίκοσημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο λίγο αργότερα πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση είπε πως δεν ισχύει το γεγονός αυτό.

Σχεδόν ταυτόχρονα, εκκενώθηκε το συγκρότημα του Time Warner Center στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού, μετέδωσε το CNN. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Ένας δημοσιογράφος του CNN έγραψε στο Twitter ότι εκκενώνονται και τα στούντιο του δικτύου που στεγάζονται στους δίδυμους ουρανοξύστες, στη δυτική πλευρά του Κολόμπους Σερκλ. Μια ομάδα πυροτεχνουργών ερευνά τους δίδυμους πύργους του Time Warner Center, όπου στεγάζεται το CNN, το οποίο μεταδίδει πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πιστεύει “σε αυτό το σημείο πως αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση είναι υπό έλεγχο”.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στον πολυώροφο ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CNN είναι παρόμοιο με τα άλλα δέματα που στάλθηκαν στον πρώην πρόεδρο Ομπάμα και στο ζεύγος Κλίντον. Η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι κλήθηκε στον χώρο μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα “ύποπτο δέμα”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι “πολύ σοβαρή”.

Η εκπρόσωπος του Τραμπ, Σάρα Σάντερς καταδίκασε τις ενέργειες αυτές χαρακτηρίζοντάς τις ποταπές: «Αυτές οι τρομερές πράξεις είναι ποταπές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε και υπογράμμισε πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς».

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.