Quantcast
Μεγάλη πτώση για το κόμμα της Μέρκελ και το SPD στις εκλογές στην Έσση - enikonomia.gr
share

Μεγάλη πτώση για το κόμμα της Μέρκελ και το SPD στις εκλογές στην Έσση

δημοσιεύτηκε:

To Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υπέστησαν μεγάλες απώλειες στις εκλογές για το κοινοβούλιο του κρατιδίου τηςΈσσης.

Σύμφωνα με τα exit poll των δύο κρατικών τηλεοπτικών σταθμών ARD και ZDF, το CDU – που είχε ως επικεφαλής τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Φόλκερ Μπουφιέ – παραμένει πρώτη δύναμη, αλλά με το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα από το 1966. Μεγάλοι νικητές είναι οι Πράσινοι και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Αβέβαιο είναι τι πρόκειται να γίνει με τον συνασπισμό CDU – Πρασίνων που κυβερνούσε το κρατίδιο.

Το SPD, που μάχεται με τους Πράσινους για τη δεύτερη θέση, έπεσε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης, επομένως, τιμωρούνται ξεκάθαρα, όπως και πριν από δύο εβδομάδες στις βαυαρικές εκλογές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έδωσε το ARD (19.00 ώρα Ελλάδας) το CDU προηγείται με 28% (38,3% στις προηγούμενες εκλογές το 2013) και ακολουθούν το SPD με 20% (30,7% το 2013) και οι Πράσινοι με 19,5% (11,1%) ενώ ακολουθούν το AfD με 12% (4,1%) και το FDP με 7,5% (5%).

Πηγή: Die Welt


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.