Quantcast
Σε χαμηλό δύο ετών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό δύο ετών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Η δραστηριότητα του τομέα μεταποίησης της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών τον περασμένο μήνα, ενώ οι παραγγελίες για εξαγωγές μειώθηκαν για πρώτη φορά από τα τέλη του 2014, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, υποχώρησε τις 52,0 μονάδες από τις 53,2 του Σεπτεμβρίου, οριακά χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 52,1 μονάδες. Η τιμή, ωστόσο, διαμορφώθηκε πάνω το όριο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2016 ενώ αντίστοιχη πτώση σημείωσε και ο δείκτης παραγωγής. Υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τετραετίας στις 51,3 μονάδες από τις 52,7, αν και πάνω από την αρχική εκτίμηση.

«Οι ανησυχίες για τον τομέα μεταποίησης της Ευρωζώνης εντάθηκαν στην αρχή του τέταρτου τριμήνου» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό μειώθηκε στις 49,1 μονάδες από τις 50,2 του Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 50 μονάδων από τον Ιούνιο του 2013.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.