Quantcast
Τραμπ: Πολύ μεγάλη η νίκη μας - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Πολύ μεγάλη η νίκη μας

δημοσιεύτηκε:

Για μια “πολύ μεγάλη νίκη” στιςενδιάμεσες εκλογέςτης Τρίτης έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία, μολονότι οι Δημοκρατικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια.

“Όσοι εργάστηκαν μαζί μου σ’ αυτές τις απίστευτες Ενδιάμεσες Εκλογές, ενστερνιζόμενοι ορισμένες πολιτικές και αρχές, τα πήγαν πολύ καλά”, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου. “Όσοι δεν το έκαναν, λένε αντίο! Χθες ήταν μια τόσο μεγάλη νίκη, και μάλιστα υπό την πίεση των εμπαθών και εχθρικών μέσων ενημέρωσης”, πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε νωρίτερα στην ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι για να τη συγχαρεί. Είπε ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι το κόμμα χρειάζεται νεότερη ηγεσία, θα πρέπει να την αναδείξουν και πάλι πρόεδρο της Βουλής.

Η 78χρονη Πελόζι ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2007 έως το 2011, όταν οι Δημοκρατικοί είχαν και πάλι την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

“Εντελώς αμερόληπτα, η Νάνσι Πελόζι αξίζει να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής από τους Δημοκρατικούς. Αν τη δυσκολέψουν, ίσως να προσθέσουμε μερικές ρεπουμπλικανικές ψήφους. Έχει κερδίσει αυτήν τη μεγάλη τιμή”, υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος προειδοποίησε τη νέα πλειοψηφία της Βουλής: «Αν οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι θα μπορούν να ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογούμενων για να ερευνούν εμάς στη Βουλή, τότε θα αναγκαστούμε πιθανότατα να εξετάσουμε την πιθανότητα να τους ερευνήσουμε κι εμείς στη Γερουσία για τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών και ένα σωρό άλλα πράγματα», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.