Quantcast
"Καμπανάκι" από τον Σολτς για τα υψηλά χρέη των κρατών - enikonomia.gr
share

“Καμπανάκι” από τον Σολτς για τα υψηλά χρέη των κρατών

δημοσιεύτηκε:

Τους κινδύνους που εγείρουν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών αλλά και το υψηλό ποσοστό ανεργίας που υπάρχει σε κάποιες χώρες επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της συνόδου της Ομάδας των G20 στο Μπουένος Άιρες.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός κρίνει ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της επαγρύπνησης και η αύξηση της διαφάνειας, μία δεκαετία μετά την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα ο κ.Σολτς επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι τόσο δυναμική όσο στο παρελθόν.«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένα προβλήματα από την προηγούμενη κρίση έχουν μείνει άλυτα, όπως το τεράστιο δημόσιο χρέος που βλέπαμε τότε σε πολλές χώρες, ή η υψηλή ανεργία σε κάποιες χώρες», είπε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσαρμογή του ρυθμιστικού ελέγχου των αγορών προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια και να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Εξάλλου, ο Σολτς, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επισήμανε ως θετικό το γεγονός πως πολλές από τις χώρες τηςG20 θεωρούν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να είναι σημαντικός θεσμός για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είναι σημαντική να συνεχίσει να μειώνεται το επίπεδο των κρατικών χρεών, να αυξηθεί η διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τον Σολτς, ζητούμενο είναι η «δίκαιη φορολόγηση», με «έμφαση στο “ελάχιστο επίπεδο φορολογίας” και το πώς θα χειριστούμε την ψηφιακή οικονομία».


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.