Quantcast
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο εξηγεί ποια θα είναι τελικά η " οικονομική συνταγή " της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό - enikonomia.gr
share

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο εξηγεί ποια θα είναι τελικά η ” οικονομική συνταγή ” της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

δημοσιεύτηκε:

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης και θα αποφύγουμε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, τηρώντας συγχρόνως τις υποσχέσεις μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, «Παρουσιάσαμε μια νέα οικονομική συνταγή, η οποία ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και αυτό προκαλεί προστριβές και συζητήσεις».

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρόκειται να εγκριθεί από την Γερουσία μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή θα παρουσιαστούν και οι καθοριστικές τροπολογίες που αναμένεται να μειώσουν την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ και να οδηγήσουν σε συμβιβασμό με την Κομισιόν.

Παράλληλα, σε συνομιλία του με την εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επεσήμανε πως «αν έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις συνολικές δαπάνες που απαιτούν ορισμένα μέτρα του προϋπολογισμού, είναι πρόθυμος να το λάβει υπόψη του». «Δεν είπα ποτέ μου ότι δεν μιλώ με τον Γιούνκερ», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας.

«Αν μου φέρουν συνολικούς υπολογισμούς οι οποίοι να μου επιτρέπουν να μειώσω το έλλειμμα στο 2,3% ή στο 2,1%, είναι σαφές ότι τις μεταρρυθμίσεις ούτως ή άλλως πρόκειται να τις εφαρμόσω»,σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής Νομικής.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.