Quantcast
Κόντε: Πρέπει να ξεπεράσουμε μία κοντόφθαλμη δημοσιονομική πολιτική - enikonomia.gr
share

Κόντε: Πρέπει να ξεπεράσουμε μία κοντόφθαλμη δημοσιονομική πολιτική

δημοσιεύτηκε:

“Πρέπει να ξεπεράσουμε μια κοντόφθαλμη αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική αστάθεια με μέτρα τα οποία τελικά την ευνοούν”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχει αύριο, 12 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 13ης και της 14ης Δεκεμβρίου.

“Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην μείωση και στην από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων”, πρόσθεσε ο κ. Κόντε. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με την Κομισιόν «θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων».

«Τις τελευταίες εβδομάδες δεν κλείσαμε ποτέ τις διόδους διαλόγου. Εργάσθηκα για να μειωθούν οι αποστάσεις και για να εξηγήσω, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα έχει θετικές επιπτώσεις», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.


Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.