Quantcast
Ιβάνοφ σε βουλευτές: Πείτε "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών - enikonomia.gr
share

Ιβάνοφ σε βουλευτές: Πείτε “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών

δημοσιεύτηκε:

Στην ομιλία του προς τους βουλευτές της χώρας του, από το βήμα του Κοινοβουλίου,λίγο πριν από τη λήξη της χρονιάς ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφεξέφρασε άλλη μια φορά την αντίθεσή του στηΣυμφωνία των Πρεσπώνκαι κάλεσε τους βουλευτές να βρουν το θάρρος να την απορρίψουν. 

«Ελπίζω ακόμη ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αντλήσει δυνάμεις, θα ακούσει τη φωνή του λαού και θα απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροπολογίες για αλλαγή του Συντάγματος» είπε και πρόσθεσε ότι η Συμφωνία «βάζει τέλος στη Δημοκρατία της Μακεδονίας όπως την ξέρουμε καθώς συντάχθηκε χωρίς εθνική συναίνεση αλλά και χωρίς τη συγκατάθεσή μου» τόνισε ο κ. Ιβάνοφ σύμφωνα με το Independent Balkan News Agency.

Κατά το ετήσιο μήνυμά του ενόψει του νέου έτους, υπογράμμισε: “Όταν είστε έτοιμοι να επιλύσετε ένα ζήτημα με οποιαδήποτε τίμημα, τότε το τίμημα αυτό γίνεται δυσβάσταχτο. Το τίμημα για την επίλυση του μακεδονικού ζητήματος με αυτόν τον τρόπο είναι η νομική και ιστορική διαγραφή του λαού της Μακεδονίας, διότι χωρίς τον μακεδονικό λαό, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, δεν θα υπάρχει πλέον ένα ζήτημα της Μακεδονίας. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της ταυτότητας θα επιλυθεί με τη διαγραφή του», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Όπως υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται ο μακεδονικός λαός, ότι προστατεύεται η μακεδονική γλώσσα, ότι ενισχύεται η μακεδονική ταυτότητα. Η επίσημη Αθήνα διέψευσε όλες τις δηλώσεις της κυβέρνησής μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας σε πολλές περιπτώσεις υπογράμμισε ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει μακεδονικό λαό και μακεδονική ταυτότητα. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι δεν θα αποδεχθεί αυθαίρετη ερμηνεία της Συμφωνίας»,

Η σημερινή, ετήσια ομιλία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή με την ιδιότητα του Προέδρου της χώρας ήταν η τελευταία του, καθώς η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάιο και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας, καθώς διανύει ήδη δύο θητείες.

Την ομιλία αυτή του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή χειροκρότησαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE (από το οποίο προέρχεται ο ίδιος), ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, την αποδοκίμασαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.